Inspiratie/Meditatieavonden

Welkom bij de maandelijkse inspiratie/meditatiegroep op donderdagavonden. Heb je een cursus of jaartraining gedaan bij mij of aan de school voor Zijnsoriëntatie en wil je mediteren in een groep voortzetten, dan zijn deze avonden geschikt voor jou. De meditatieavonden zijn toegankelijk voor alle studenten Zijnsoriëntatie. Je bent student als je een training of cursus hebt gevolgd. De serie bestaat uit 10 lessen verspreid van september 2020 t/m juli 2021 van 20.00  tot 21.30 uur. Tijdens elke meditatieavond maak je (opnieuw) contact met je vrije aard en ontdek je samen met je mede padlopers hoe je je vrije aard kunt herinneren. Als je bij mij de jaartraining of pad-begeleiding volgt raad ik je aan om deel te nemen aan deze inspiratiegroep. Dit helpt jou om te wennen aan openheid en vrijheid en om het zicht op je vrije aard te stabiliseren.

Mediteren:

Mediteren is je geest thuisbrengen. Door te mediteren maak je een breuk met je dagelijkse gewoonte van “op weg” zijn en breng je jouw natuurlijke, vrije aard weer in herinnering. Je stapt als het ware van je “psychefiets” af in het hier en NU. Dit is het startpunt van Zijnsgeoriënteerde meditatie: Je herinnert je dat je ál vrij bent. Vervolgens richt je je met open  aandacht steeds weer op een door jou gekozen onderwerp, bijvoorbeeld je lichaamssensaties of je ademhaling. Daardoor word je je bewust van hoe betoverd je normaal gesproken bent door de gevoelens, gedachten en beelden die in jou leven. Meditatie is een training van je aandacht. Door je aandacht Het maakt je “wakker”, waardoor je onthecht raakt van wat je normaal gesproken doet. Zo maak je op een diepere manier contact met jezelf en met de wereld om je heen. Je leert rusten in een manier van Zijn die veel opener, ruimer en contactvoller is dan je gewend bent. Dat is diep thuis komen.

Zonder oefening en discipline, word je geleefd door je gewoontepatronen. Daarom is dagelijks mediteren belangrijk. Daar wordt je geest lenig en soepel van. Je zal daardoor meer ruimte ervaren om creatiever en authentieker met situaties in je leven om te gaan. Dat geeft waardigheid, stevigheid en zelfvertrouwen.

Aanbod

Vanaf  september 2021

Dag: dinsdag
Tijd: 20.00 – 21.30 uur
Data: 7 september, 5 oktober, 2 november, 30 november 2021, 18 januari, 15 februari, 8 maart, 5 april, 17 mei, 28 juni 2022
Locatie:  Markenhaven 9 Amersfoort en online mogelijk

Kosten

Vanaf september 2020:

Prijs: €165,- inclusief btw voor 10 aaneengesloten bijeenkomsten.

Voorwaarden: Je kunt op elke datum starten. Niet bijgewoonde bijeenkomsten kunnen helaas niet vergoed of ingehaald worden.