Jaartraining Zijnsoriëntatie

Vrijdag 9 oktober 2020 start de jaartraining Zijnsoriëntatie. In deze jaartraining ontdek je dat je van nature al open, ruim en vrij van verwarring bent. De jaartraining is erop gericht om je verlichte aard in beeld te krijgen en je daar in te leren enten. Wanneer je rust in de open ruimte van jouw aard zijn compassie, onvoorwaardelijke liefde en natuurlijke wijsheid spontaan aanwezig. Je leert jezelf diepgaand kennen zowel in je open, verlichte aard als in de verwarde aannames en patronen die voortkomen uit je geschiedenis. Je ontdekt hoe je voorbij de verwarring kunt gaan waardoor jij je leven vanuit vrijheid vorm kan geven.

Vormgeving van de jaartraining

Jaargroep: Je maakt deel uit van een jaargroep van minimaal 8 en maximaal 14 mensen. De jaargroep komt verspreid over het seizoen 2020-2021 bijeen in vijf tweedaagses.

Thema: De jaartraining is geïnspireerd op de 5 x 5 meditatie. De 5 x 5 meditatie is wat ze in Dzogchen de ‘secundary practice’ noemen. Alle 5 onderdelen doe je 5 minuten. Stap 1 t/m 4 zijn de trainingen van de geconditioneerde geest, en geven fundament aan je beoefening. Het is belangrijk dat je die doet: ze onttoveren je uit je normale verstrooidheid en afleiding. Het is ook heel vreugdevol om te doen: je laat los, brengt je geest thuis en rust vrijuit in je ware aard.

We staan 5 keer 2 dagen stil bij de verschillende thema’s: Motivatie – Offeren – Compassie – Guru Yoga – Rusten in Gewaarzijn.  We werken zowel spiritueel als psychologisch.

Pad-begeleidingsgroep: Tussen de jaargroep bijeenkomsten door krijg je vier dagen intensieve, persoonlijke begeleiding in een kleine groep van 5 tot maximaal 7 studenten. Je leert jezelf diepgaand kennen en je krijgt hulp bij het toepassen van de inzichten die je in tweedaagse hebt opgedaan. Alles wat wakker wordt in de training, zoals gevoelens van angst, weerstand of verlangen, kun je in de pad-begeleiding verhelderen. Het is spannend, leerzaam en vruchtbaar om in deze intieme groep aanwezig te zijn en op je gemak te raken met alles wat zich in relatie voordoet.

Wil de aangereikte beoefeningen in de jaartraining vrucht kunnen dragen, is een goede dagelijkse meditatiebeoefening essentieel. De Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie is onderdeel van deze jaartraining als je deze nog niet hebt gevolgd. Voor deelname aan de Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie ben je ook vrijgesteld als je de Cursus Gezonde Zelfliefde hebt gevolgd én nog een dagelijkse meditatiebeoefening onderhoudt.

De training is ervaringsmatig van opzet. Werkvormen die gebruikt worden zijn: meditatie in beweging, zitmeditatie, visualisaties, en oefeningen in tweetallen. Tevens bieden we theorie aan en staan we daar dieper bij stil in groepsverband. De theorie verbindt zich hierdoor met je ervaring en draagt bij aan jouw stuurman,- of stuurvrouwschap.

Deze jaartraining is voor jou als je

 • jouw inherente vrijheid wilt ontdekken en van daaruit je leven vorm wilt geven
 • jezelf spiritueel en psychologisch wilt leren kennen en begrijpen
 • vanuit jouw ruimte, openheid en inspiratie wilt ontdekken waar het jou om gaat en wat je wilt in je leven en werk
 • bereid bent om een dagelijkse meditatiediscipline te onderhouden
 • bereid bent om Zijnsgeoriënteerde literatuur en artikelen te lezen

Voorwaarden voor deelname

Je hebt de intake-vragen die je bij je aanmelding hebt ontvangen schriftelijk beantwoord en gemaild. Indien nodig of gewenst word je uitgenodigd voor een intake-gesprek. Je kunt altijd ook zelf een intake-gesprek aanvragen.

informatie

 • Locatie: De Aandachtsmederij in Amersfoort
 • Duur: 10 dagen – 5 keer een twee-daagse op vrijdag en zaterdag
 • Data jaartraining: 9 en 10 oktober 2020, 11 en 12 december, 19 en 20 maart, 28 en 29 mei, 9 en 10 juli 2021
 • Data pad-begeleiding:
  vrijdag 13 november, donderdag 28 januari, vrijdag 9 april en  donderdag 17 juni 2021                                                   
 • Tijd: 10.00 – 17.00 uur voor alle dagen (inclusief één uur pauze)
 • Leraar: Nienke de Vries
 • Deelnemers: 8 – 21 personen

Kosten

Prijs inclusief Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie: 

particulieren € 1.749,- inclusief btw

zelfstandige professionals €1.749,- exclusief btw

organisaties € 2.623,- exclusief btw

Koffie en thee zijn inbegrepen.

vroegboekkorting tot 1 mei 2020 € 1553,- inclusief btw voor particulieren en exclusief btw voor zelfstandige professionals. Voor werkgevers € 2.308,-

 

Prijs exclusief Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie

particulieren € 1351,- inclusief btw

zelfstandige professionals €1351,- exclusief btw

werkgevers € 2.013,- exclusief btw

Koffie en thee zijn inbegrepen.

Vroegboekkorting tot 1 mei 2020 € 1195,- inclusief btw voor particulieren en exclusief btw voor zelfstandige professionals. Voor werkgevers €1781,- exclusief btw