Ik woon samen met mijn man Henk Adam, onze kinderen Jasmijn en Julius en onze hond Lieve, met veel plezier aan het water in Amersfoort Vathorst. In 1996 ben ik afgestudeerd aan de PABO. Ik heb gewerkt als leerkracht, Remedial Teacher, Intern Begeleider en Adjunct schoolleider. In mijn werk als leraar hield ik het meest van het groepsproces van de leerlingen en van schoolteams. De cultuur van scholen intrigeerde mij al vanaf de Pabo. Ik ontdekte door de opleiding tot coach dat ik graag mensen wilde begeleiden en groepsprocessen beter wilde laten lopen. In 2007 ging ik als trainer en coach werken bij het APS. Daar richtte ik me op professionele cultuur en sociale veiligheid. Een belangrijke vraag waar ik aan werkte was: ‘Hoe krijg je een wakkere organisatie waar iedereen eigenaar is van zijn of haar houding, leren en gedrag?’
In 2009 heb ik Zijnsoriëntatie ontdekt en begon ik met de drie jarige Zijnstraining. Ik wilde mijn werk graag doen vanuit vrijheid en beter worden in mijn rol als trainer en coach. Daarnaast verlangde ik naar meer balans in mijn leven met twee jonge kinderen. Door mijn kennismaking met Zijnsoriëntatie leerde ik mijn patronen en problemen te gaan doorzien vanuit ander perspectief, dat veel ruimer is dan waar ik mij dagelijks in bevind. Door te mediteren en te rusten in mijn vrije aard, werd ik milder en liefdevoller naar mijn gewoontes. Ik liet ik steeds meer los en ontdekte ik dat er verbinding is die ik niet hoef te maken. Waar ik niet voor hoef te werken en mijn best voor hoef te doen. Dat er een dimensie in mij is, die inherent gelukkig is en niet bepaald wordt door welke omstandigheden dan ook.
Tijdens de drie jaar Zijnstraining durfde ik de stap te zetten om voor mijzelf te gaan beginnen. Ik ben een eigen bedrijf gestart om organisaties te begeleiden hun identiteit helder te krijgen en zichtbaar te maken in de houding, het gedrag en het leren van alle medewerkers. Ik begeleid daarbij mensen om meer tevoorschijn te komen in wie ze zijn en wat ze willen. Om op het speelveld te gaan staan en daar ook te blijven.
In 2014 ben ik de leraar opleiding Zijnsoriëntatie gestart en sinds september 2017 ben ik geregistreerd leraar Zijnsoriëntatie. Ik heb mijn eigen bedrijf en begeleid daarnaast nog steeds onderwijsorganisaties geïnspireerd vanuit Zijnsoriëntatie.
Zijnsoriëntatie is voor mij het eindeloze pad om steeds meer te leven wie ik ten diepste ben. De vrije, open en liefdevolle dimensie aanwijzen bij anderen, is wat ik het liefste doe.