Ouderschaps Workshop

De ouder-kind relatie is bijzonder en uniek: De relatie met je kind houdt nooit op en is er altijd. Voor niemand heb je zoveel over als voor je kind, de relatie maakt veel liefde wakker. En de relatie is niet gelijk. Je geeft en ontvangt niet terug, terwijl bij andere relaties er wel een evenwicht is.

Als ouder wil je niets anders dan een speciale, liefdevolle plek creëren voor je kinderen. Hoeveel liefde er ook is, toch treffen we onszelf vaak aan als de ouder die we niet willen zijn. In het dagelijks leven wordt dit vaak een strategische poging om onze kinderen juist datgene te geven dat we zelf gemist hebben. In deze poging om het beter te doen dan onze ouders, vermijden we -onbewust- om contact te maken met de leegte, die ontstaan is doordat we op bepaalde plekken niet gezien werden door onze ouders. Je kind daagt je uit om aanwezig te zijn, juist op de plekken waar je zelf nog niet tot ontwikkeling bent gekomen en nog geen volwassen antwoord hebt gevonden in je rol als ouder.

Je bent niet alleen degene met wie je je identificeert. Je diepste aard staat daar los van omdat je geboren bent uit Zijn. Je kunt leren om te rusten in je diepste aard. Je beleeft de werkelijkheid dan anders. Je startpunt is vanuit daar je spiritblik die altijd aanwezig is. Deze blik is niet oordelend, mild, compassievol en met humor. Als je kijkt vanuit je diepste aard en met deze blijk, snap je jezelf en je kind. Het is belangrijk om deze blik wakker te maken omdat je problemen uit het dagelijks leven alleen maar kan oplossen met een hogere optiek. Die hogere optiek maken we tijdens deze workshop wakker met lichaamswerk, meditatie in beweging en met visualisaties.

Je kinderen gaan je heel erg aan je hart. Je weet wat de gevolgen zijn van geen goede spiegeling. Het is verheugend dat je bereid bent om te gaan kijken naar wat jouw aandeel is in de relatie met je kind. Het is ook moedig om als ouder op je eigen rol te reflecteren. Om aanwezig te leren blijven in de leegte. In deze workshop leer je dat. We trainen door oefensituaties te creëren die nauw aansluiten bij de dagelijkse opvoedingspraktijk.

Informatie

De workshop is drie dagen.
Van 9.30 tot 16.30 uur.
De workshop wordt aangeboden vanaf september 2018 en eerder bij groepsaanvraag.

Kosten

hier komt meer informatie over kosten van de ouderschaps workshop