Relatiebegeleiding

Mensen zijn door en door relationele wezens. We zijn geboren om in relatie te zijn. In een intieme relatie gaat je hart open en worden er meer dan gewoonlijk diepe gevoelslagen wakker. Nergens kom je je overlevingspatronen, gebaseerd op ervaringen in het verleden, zo sterk tegen als in je partnerrelatie. Nergens anders komt ook zo scherp aan het licht dat je je, veelal onbewust, chronisch tegen intiem contact verdedigt. Het vastlopen in relatiepatronen kan aanleiding zijn om stil te gaan staan bij de relatie. Om elkaar wezenlijk te ontmoeten en je relatie weer te hernieuwen.

In de begeleiding ontdek je welke waarden voor jou en je partner belangrijk zijn om op één te zetten in je relatie en hoe je dat in de praktijk kan doen. Je gaat helder zien hoe het verleden jullie samenzijn bepaalt. Daardoor kun je jezelf, je partner en de thema’s die in jullie relatie spelen, dieper leren begrijpen. Het is steeds opnieuw de uitdaging om het oude verhaal los te laten en jezelf, je partner en jullie relatie vanuit de frisheid van nu te zien en elkaar vanuit openheid te ontmoeten.

Hoe kan je elkaar blijvend ontmoeten in de open ruimte van verbinding en tegelijkertijd je eigenheid leven? Hoe leer je op een volwassen manier afhankelijk te zijn en je behoeften te communiceren? Het concreet beoefenen van een vrije en respectvolle houding naar elkaar, het toepassen van open communicatie en het aanleren van nieuw gedrag vormen een essentieel onderdeel van de begeleiding.
Relatiebegeleiding is passend als je je relatie wilt verdiepen, je problemen en patronen wilt aankijken of als je twijfelt of je nog bij elkaar wilt blijven.

Werkwijze

Ben je geïnteresseerd in wat relatiebegeleiding voor jou en je partner kan betekenen, dan kan je contact met mij opnemen voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek verkennen we waar jullie in de begeleiding aan willen werken en vertel ik meer over mijn werkwijze.
Als we besluiten om de begeleiding te starten stuur ik jullie een intakeformulier met een aantal vragen. Na ontvangst van jullie antwoorden spreken we een eerste serie van vijf sessies af.

Kosten

Per sessie van 90 minuten

€135,- inclusief btw